"Шкільний офіцер поліції"

2018-04-11

/Files/images/shop/DSC00232.JPG

11 квітня 2018 року в комунальному закладі «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 26 – дошкільний навчальний заклад – дитячий юнацький центр «Зорецвіт» відбулась презентація проекту «Шкільний офіцер поліції».

/Files/images/shop/3.jpg

/Files/images/shop/11.jpg

На заході були присутні: начальник управління освіти Міської ради міста Кропивницького Костенко Лариса Давидівна, заступник начальника Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Журавель Марія Геннадіївна, начальник відділу ювенальної превенції в Кіровоградській області Бочарніков Сергій Борисович, начальник відділу із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Білоброва Оксана Сергіївна.

/Files/images/shop/8.jpg

/Files/images/shop/DSC00227.JPG

Створення гармонійного та безпечного середовища у школі – це одне із завдань програми «Шкільний офіцер поліції». Її запровадження сприятиме підвищенню ефективності навчального процесу, розв'язанню конфліктів серед учнів. Метою також є: вирішення проблем підліткової і дитячої злочинності, профілактика правопорушень.

/Files/images/shop/DSC00229.JPG

Поліцейські, які пройшли спеціальне навчання, відвідуватимуть всі заклади загальної середньої освіти міста. За кожним шкільним офіцером закріплено до 20 шкіл. Вони проводитимуть тематичні заняття на різноманітні теми: від дотримання правил дорожнього руху до поведінки в екстремальних ситуаціях.

Тем для розмов дуже багато. Це профілактика скоєння правопорушень, попередження вживання наркотиків, насильство в сім'ї, безпечний інтернет, булінг і маса інших речей, з якими може зіткнутися підліток. Шкільні офіцери навчатимуть дітей поводженню в різних ситуаціях, формуватимуть правосвідомість і законослухняність відповідно до їхніх вікових особливостей.

/Files/images/shop/9.jpg

Також до поліцейських зможуть звертатися батьки і педагоги, якщо їм не вдаватиметься вирішити якусь проблему. Шкільні офіцери надаватимуть допомогу в проведенні масових заходів, пов'язаних із правовою тематикою.

Кропивницький - сьоме місто України, в якому діятимуть шкільні офіцери.

/Files/images/shop/DSC00233.JPG

/Files/images/shop/DSC00237.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 1146